Maloprodaja i distribucija bele tehnike i kućnih aparata

Kompanija
Gorenje studio Slovenija d.d.
Država
Ljubljana, Slovenija
Industrija
Maloprodaja i distribucija prodajnog programa
Maloprodaja i distribucija bele tehnike i kućnih aparata

Tehnologije

Proizvodi

asw:mercantis

RMS

Popularan, fleksibilan proizvod koji u potpunosti podržava procese unutar maloprodajne kompanije.

M:

asw:dominus

ERP sistem

Sveobuhvatan integralni informacioni sistem za upravljanje svim poslovnim procesima i resursima

D:

Opis

Kompanija Gorenje Studio Slovenija je glavni distributer proizvodnog i prodajnog programa Gorenje za područje Slovenije. Gorenje Studio Slovenija organizuje i realizuje servisnu podršku, prodaju rezervnih delova i postprodajnu uslugu kroz Gorenje servisnu mrežu i maloprodaju celokupnog asortimana Gorenje aparata kroz 5 prodajnih salona. Takođe, u svom sastavu, ima i razvijenu elektronsku kupovinu proizvoda preko sopstvene internet prodavnice. Na osnovu pažljivo definisanih zahteva utvrđen je naš zadatak na ovom projektu. Implementacijom informacionog sistema unaprediti poslovanje, upravljanje kompanijom i ostalim procesima.

Realizacija

Projekat implementacije trajao je 7 meseci. Svi maloprodajni objekti – saloni i centralni sistem startovali su sa radom istog dana! Projekat integralnog informacionog sistema u kompaniji se odvija u tri faze. Prva faza obuhvatila je implementaciju centralnog ERP sistema asw:dominus kojim su pokrivene sve poslovne funkcije (upravljanje robnim poslovanjem, finansije, knjigovođstvo, obračun zarada, kadrovska evidencija i upravljanje osnovnim sredstvima), kao i implementaciju sistema za upravljanje maloprodajnim objektima – asw:mercantis u studijima. Potpuna integracija asw:dominus i asw:mercantis sistema omogućava kompaniji da u potpunosti kontroliše svoju maloprodajnu mrežu iz centrale kompanije i da planiranje snabdevanja vrši na osnovu tačnih i ažurnih podataka o prodaji i zalihama. Druga faza obuhvatila je integraciju asw rešenja sa SAP-om koji koristi proizvodna kompanija Gorenje. Na taj način omogućena je razmena infromacija u realnom vremenu između dve kompanije. U toku je treća faza realizacije projekta koja obuhvata implementaciju sistema asw:mercantis u maloprodajnu mrežu rezervnih delova.

Povezane studije

Informacioni sistem za naplatu i kontrolu parkiranja putem sms-a i kartica
Tehnički sektor, Ekonomsko-pravni sektor i Sektor za građevinsko zemljište, imovinsko-pravne poslove i saobraćaj (u okviru kojeg je Direkciji povereno upravljanje javnim parkiralištima)

Informacioni sistem za naplatu i kontrolu parkiranja putem sms-a i kartica

saznaj više
Podrška za razvoj poslovanja
Maloprodaja,Veleprodaja

Podrška za razvoj poslovanja

saznaj više