Najvažnija finansijska institucija u državi

Kompanija
Uprava za trezor
Država
Beograd, Srbija
Industrija
Javna preduzeća
Najvažnija finansijska institucija u državi

Tehnologije

Proizvodi

asw:dominus

ERP sistem

Sveobuhvatan integralni informacioni sistem za upravljanje svim poslovnim procesima i resursima

D:

Opis

Delatnost Uprave za trezor obuhvata finansijsko planiranje i upravljanje finansijskim sredstvima Republike Srbije, izveštavanje o izvršenju budžeta, budžetsko računovodstvo i izveštavanje, izvršavanje javnih plaćanja za dinarskai devizna plaćanja ...

Preduzeće posluje na teritoriji više opština, sa centralom u Beogradu. Ciljevi implementacije informacionog sistema bili su unapređenje poslovanja, mogućnost unosa plana na godišnjem i mesečnom nivou i praćenje realizacije plana, kreiranje XML fajla za preuzimanje obaveza i plaćanje kroz ISIB, kao i efikasno obavljanje svih drugih poslovnih aktivnosti.

Realizacija

Nakon detaljne analize poslovnih procesa i usvajanja Projektne specifikacije pristupilo se implementaciji centralnog ERP sistema za praćenje i kontrolu poslovanja. Korišćen je postojeći proizvod kompanije ASW inženjering – asw:dominus sa doradama koje su znatno ubrzale i olakšale poslovanje u Upravi za trezor. Velika pažnja se posvetila kontinuiranoj interakciji sa korisnicima i obukama velikog broja korisnika. Podsistem za upravljanje ljudskih resursa je prilagođen tako da se korisnicima omogućio brz I lak pregled podataka za sve zaposlene. Najveći izazov predstavljala je integracija sa ISIB-om, kao i unos i realizacija plana izvršenja budžeta. Ovo je omogućeno kroz integrisani proizvod asw:budget, specijalno osmišljen za potrebe budžetskih korisnika. U poslednjoj fazi projekta, omogućeno je logovanje putem kredencijala koji su skladišteni u Microsoft Active Directory-u.

Povezane studije

Informacioni sistem za naplatu i kontrolu parkiranja putem sms-a i kartica
Tehnički sektor, Ekonomsko-pravni sektor i Sektor za građevinsko zemljište, imovinsko-pravne poslove i saobraćaj (u okviru kojeg je Direkciji povereno upravljanje javnim parkiralištima)

Informacioni sistem za naplatu i kontrolu parkiranja putem sms-a i kartica

saznaj više
Korišćenje AI u procesu snabdevanja
Lanac supermarketa

Korišćenje AI u procesu snabdevanja

saznaj više