Upravljanje holdingom

Kompanija
Mercur
Država
Budva, Crna Gora
Industrija
Maloprodaja, Saobraćaj, Ugostiteljstvo
Upravljanje holdingom

Tehnologije

Proizvodi

asw:mercantis

RMS

Popularan, fleksibilan proizvod koji u potpunosti podržava procese unutar maloprodajne kompanije.

M:

asw:dominus

ERP sistem

Sveobuhvatan integralni informacioni sistem za upravljanje svim poslovnim procesima i resursima

D:

Opis

Raznovrsna delatnost preduzeća Mercur obuhvata hotelijerstvo, catering, trgovina i pružanje usluga u saobraćaju. U vlasništvu kompanije Mercur je hotel Mogren i autobuska stanica u Budvi, jedan od najfunkcionalnijih objekata tog tipa u regionu. U sastavu ove kompanije posluje nekoliko članica: Mercur System a.d.; Mercur Evropa d.o.o; Hidromont Mercur d.o.o; Montenegriflight d.o.o; Osnovni zadatak projekta je bio uvođenje integralnog informacionog sistema u sve kompanije članice u cilju centralizacije svih funkcija i efikasnijeg upravljanja i kontrole resursa.

Realizacija

Projektom je obuhvaćena implementacija centralnog ERP sistema asw:dominus i sistema za upravljanje maloprodajnim objektima asw:mercantis. Implementacija sistema u članice holdinga se odvijala istovremeno, čime je skraćeno ukupno vreme implementacije i ostvarene su uštede na projektu (zajedničke obuke). Informacionim sistemom su stavljeni pod kontrolu svi robni i finansijski tokovi, što je kompaniji omogućilo efikasnije upravljanje i planiranje na nivou holdinga. Svi prihodi i troškovi se prate pojedinačno po svim kompanijama i zbirno na nivou holdinga.

Povezane studije

Mreža maloprodajnih objekata „Slatke kuće“
Maloprodaja, Konditorska industrija

Mreža maloprodajnih objekata „Slatke kuće“

saznaj više
Informacioni sistem za naplatu i kontrolu parkiranja putem sms-a i kartica
Tehnički sektor, Ekonomsko-pravni sektor i Sektor za građevinsko zemljište, imovinsko-pravne poslove i saobraćaj (u okviru kojeg je Direkciji povereno upravljanje javnim parkiralištima)

Informacioni sistem za naplatu i kontrolu parkiranja putem sms-a i kartica

saznaj više