Studija slučaja - Mona Fashion

Kompanija
Mona Fashion
Država
Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina
Industrija
Maloprodaja, proizvodnja
Studija slučaja - Mona Fashion

Tehnologije

Proizvodi

asw:sapiens

BI

Softversko rešenje za podršku u odlučivanju

S:

asw:mercantis

RMS

Popularan, fleksibilan proizvod koji u potpunosti podržava procese unutar maloprodajne kompanije.

M:

asw:dominus

ERP sistem

Sveobuhvatan integralni informacioni sistem za upravljanje svim poslovnim procesima i resursima

D:

Opis

U svetlu digitalne transformacije, rast jedne kompanije i ostanak na koloseku konkurentnosti, karakteriše i neophodnost optimizacije njenih procesa i resursa, njihovog ustrojstva u okviru jednog celovitog, zaokruženog sistema koji upravlja, kontroliše i predviđa naredne korake poslovanja. Ovu potrebu i imperativ savremenog poslovanja prepoznala je i modna kuća Mona, domaći lider u tekstilnoj proizvodnji koji sa više od 50 maloprodajnih objekata danas posluje u čak 5 zemalja regiona.

Predstavnici kompanije Mona fashion d.o.o. obratili su se našem IKP timu sa željom da za potrebe koordinacije i unapređenja poslovanja osmislimo, razvijemo i implementiramo sveobuhvatno ERP rešenje koje će, ne samo pratiti proizvodnju, na način koji korespondira sa svim specifičnostima organizacije, već i integrisati interne i procese između poslovnih subjekata koji čine Mona grupaciju.

Zahtev klijenata formulisan je potrebom za custom-made rešenjem koje podrazumeva praćenje proizvodnje, integraciju robnih tokova u cilju automatizacije u transakcijama, automatskog formiranja cena i njihove nivelacije na tržištima izvan Srbije i, konačno, ostvarivanja kompletne integracije sa web shop-om.

Realizacija

Projekat je realizovan u dve etape, gde je u prvoj okončana integracija svih segmenata izuzev proizvodnje: od veleprodaje, maloprodaje i loyalty programa do kadrova, osnovnih sredstava, glavne knjige, izvoda i svih plaćanja. Prvi deo implementacije trajao je punih godinu dana, od kojih je punih 6 meseci bilo  posvećeno intenzivnoj implementaciji i obuci korisnika.

Primenjeno rešenje iznedrilo je bolju i efikasniju kontrolu i preglednost poslovnih aktivnosti  grupacije, donelo je opciju usklađivanja poslovanja sa regulativama državnih institucija u 5 zemalja, stvorivši širok spektar mogućnosti za korišćenje podataka potrebnih za izveštaje na svim menadžment nivoima.

Zahvaljujući preciznoj projektnoj specifikaciji i pripremi podataka za prenos iz postojećih sistema, intenzivnoj komunikaciji i punoj podršci korisnicima, modna grupacija Mona danas sve svoje poslovne knjige, od proizvodnje, stanja u magacinu do poslovanja maloprodaje vodi u jednom informacionom sistemu.

U saradnji sa ASW timom, IT tim kompanije Mona konstatno radi na unapređenjima, prilagađavanju sistema novonastalim potrebama najrazličitije prirode: od izmena i integracija do tranformacija pojedinčanih segmenata u skladu sa aktuelnim zahtevima konkurentnog poslovanja.

Povezane studije

Studija slučaja - Mercata VT - Optimizacija nabavke
FMCG

Studija slučaja - Mercata VT - Optimizacija nabavke

saznaj više
Informacioni sistem za nadzor i praćenje tehničkog pregleda vozila
Tehnički pregled vozila

Informacioni sistem za nadzor i praćenje tehničkog pregleda vozila

saznaj više