Studija slučaja - Mona Fashion

Kompanija
Mona Fashion
Država
Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina
Industrija
Maloprodaja, proizvodnja
Studija slučaja - Mona Fashion

Tehnologije

Proizvodi

asw:sapiens

BI

Softversko rešenje za podršku u odlučivanju

S:

asw:mercantis

RMS

Popularan, fleksibilan proizvod koji u potpunosti podržava procese unutar maloprodajne kompanije.

M:

asw:dominus

ERP sistem

Sveobuhvatan integralni informacioni sistem za upravljanje svim poslovnim procesima i resursima

D:

Opis

U svetlu digitalne transformacije, rast jedne kompanije i ostanak na koloseku konkurentnosti, karakteriše i neophodnost optimizacije njenih procesa i resursa, njihovog ustrojstva u okviru jednog celovitog, zaokruženog sistema koji upravlja, kontroliše i predviđa naredne korake poslovanja. Ovu potrebu i imperativ savremenog poslovanja prepoznala je i modna kuća Mona, domaći lider u tekstilnoj proizvodnji koji sa više od 50 maloprodajnih objekata danas posluje u čak 5 zemalja regiona.

Predstavnici kompanije Mona fashion d.o.o. obratili su se našem IKP timu sa željom da za potrebe koordinacije i unapređenja poslovanja osmislimo, razvijemo i implementiramo sveobuhvatno ERP rešenje koje će, ne samo pratiti proizvodnju, na način koji korespondira sa svim specifičnostima organizacije, već i integrisati interne i procese između poslovnih subjekata koji čine Mona grupaciju.

Zahtev klijenata formulisan je potrebom za custom-made rešenjem koje podrazumeva praćenje proizvodnje, integraciju robnih tokova u cilju automatizacije u transakcijama, automatskog formiranja cena i njihove nivelacije na tržištima izvan Srbije i, konačno, ostvarivanja kompletne integracije sa web shop-om.

Realizacija

Projekat je realizovan u dve etape, gde je u prvoj okončana integracija svih segmenata izuzev proizvodnje: od veleprodaje, maloprodaje i loyalty programa do kadrova, osnovnih sredstava, glavne knjige, izvoda i svih plaćanja. Prvi deo implementacije trajao je punih godinu dana, od kojih je punih 6 meseci bilo  posvećeno intenzivnoj implementaciji i obuci korisnika.

Primenjeno rešenje iznedrilo je bolju i efikasniju kontrolu i preglednost poslovnih aktivnosti  grupacije, donelo je opciju usklađivanja poslovanja sa regulativama državnih institucija u 5 zemalja, stvorivši širok spektar mogućnosti za korišćenje podataka potrebnih za izveštaje na svim menadžment nivoima.

Zahvaljujući preciznoj projektnoj specifikaciji i pripremi podataka za prenos iz postojećih sistema, intenzivnoj komunikaciji i punoj podršci korisnicima, modna grupacija Mona danas sve svoje poslovne knjige, od proizvodnje, stanja u magacinu do poslovanja maloprodaje vodi u jednom informacionom sistemu.

U saradnji sa ASW timom, IT tim kompanije Mona konstatno radi na unapređenjima, prilagađavanju sistema novonastalim potrebama najrazličitije prirode: od izmena i integracija do tranformacija pojedinčanih segmenata u skladu sa aktuelnim zahtevima konkurentnog poslovanja.

Povezane studije

Integralni informacioni sistem komunalnog preduzeća
Sakupljanje, prečišćavanje i distribucija pijaće vode, održavanje vodovodnog sistema, uklanjanje otpadnih voda, održavanje

Integralni informacioni sistem komunalnog preduzeća

saznaj više
Podrška za upravljanje građevinskim kompanijama
Izgradnja građevinskih objekata

Podrška za upravljanje građevinskim kompanijama

saznaj više