poslovna-politika_1310x400px

O nama

Više od dve decenije ASW Inženjering plasira sopstvene proizvode u oblasti informacionih tehnologija i realizuje složene projekte, da bi odgovorio raznovrsnim potrebama svojih korisnika. Naših 60 inženjera, IT stručnjaka, razvija savremena i kompletna softverska rešenja, međutim naša delatnost takođe podrazumeva i savetovanje i optimizaciju organizovanja poslovnih procesa, sve sa ciljem unapređenja poslovanja i pospešenja poslovnih rezultata klijenta.
Kvalitet i prilagodljivost naših rešenja, kao i podrška pri eksploataciji sistema, omogućili su nam saradnju sa više od 100 kompanija iz različitih grana industrije, i pružili priliku da razvijamo svoj proizvodni portfolio kroz implementaciju kompleksnih informacionih sistema.
Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i ekspertizi, ASW Inženjering svojim klijentima može da ponudi: isporuku sopstvenih proizvoda, usklađivanje rešenja sa zahtevima i potrebama korisnika, izradu rešenja po principu „ključ u ruke“ na osnovu podnete specifikacije klijenta, integraciju kompleksnih sistema, podršku i održavanje informacionih sistema, kao i usluge outsourcing-a.

Istorijat – odakle dolazimo

Godine našeg poslovanja obležene su uspehom i permanentnim rastom. Realizacija kompleksnih projekata u oblasti infomacionih tehnologija omogućila nam je da kontinuirano napredujemo, ne samo u kadrovskom, već i u smislu tehnološkog razvoja, pa smo pozicionirani kao jedna od vodećih softverskih kompanija u Srbiji.

ASW Inženjering d.o.o. osnovan je 1990. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, a nastupa kao kompanija koja nudi proizvode i usluge u oblasti informacionih tehnologija. Od maja 1992. preduzeće nastavlja svoje poslovanje u Beogradu, Srbija. Stalan rast i sve veći broj zadovoljnih klijenata omogućava širenje poslovanja i van granica Srbije, pa u februaru 1997. godine počinje sa radom ASW Inženjering u Bijeljini, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, a u saradnji sa lokalnim partnerom otvoreno je i predstavništvo ASW Inženjering-a u Ljubljani, u januaru 1995. godine.

Kuda smo pošli – misija i vizija

Vizija ASW Inženjeringa je jasna: zadržati status prepoznatvljive, inovativne i visoko profesionalne softverske kompanije, sa preformansama proizvoda i usluga koji je pozicioniraju na vodeće mesto u zemlji i regionu; kontinuiran rast tržišnog udela i kvalitet koji gradi dugoročne partnerske odnose sa novim i postojećim klijentima.

Naša misija nije samo da infomišemo javnost o našim uslugama i proizvodima, već da podignemo svest korisnika o informatičkim rešenjima kao načinu profitabilnog i profesionalnog dostizanja poslovnih ciljeva. Pored toga, nastojimo da u što kraćem roku (putem modernih tehnoloških dostignuća) ponudimo adekvatna rešenja, koja garantuju dugoročnu i uspešnu saradnju sa poslovnim partnerima u zemlji i u regionu.

Gde ćemo stići – ciljevi razvoja

Dosadašnji razvoj i iskustvo dozvoljavaju nam da sebi postavljamo ciljeve na čijem ostvarenju aktivno radimo. Zato su ciljevi ASW Inženjeringa brzo širenje distributerske mreže u regionu; razvoj tehnologije i prilagođavanje proizvoda cloud okruženju; kontinuirano usavršavanje proizvoda sa namerom da se predvide potrebe korisnika.

Naši sertifikati kvaliteta

iso-20000_srp

ISO/IEC 20000-1:2011

Sistem upravljanja
IT uslugama

Sertifikat ISO/IEC 20000-1:2011 garantuje ASW Inženjering-u potvrdu da pruža efikasan sistem upravljanja IT uslugama i procesi su prilagođeni svetskim standardima u ovom domenu. Implementacija ovog sistema ostvaruje naš cilj – uspešnu i kvalitetnu isporuku IT usluga u skladu sa definisanim standardom. Zanimljivo je da je ASW Inženjering treća IT kompanija u Srbiji koja je sertifikovana po ISO/IEC 20000-1:2011 standardu čime je uspostavila sistem upravljanja IT uslugama.

cert ISO 9001 2015

ISO 9001:2015

Sistem upravljanja
kvalitetom

ASW Inženjering primenom ISO 9001:2015 standarda upravljanja kvalitetom usmerava procesni pristup tako da se na kraju procesa ostvari najbolji mogući rezultat. Redovne revizije i održavanje sistema omogućavaju da se ispune potrebe, i izađe u susret očekivanjima korisnika.

serti3

ISO/IEC 27001:2013

Sistem menadžmenta sigurnosti informacija

Zahvaljujući primeni ovog standarda, ASW Inženjering je uspostavio efikasan sistem upravljanja sigurnošću informacija, a ovoj oblasti sertifikacije pripadaju standardi sistema menadžmenta zaštite i bezbednosti informacija (ISMS). Jedna smo od prvih IT kompanija u Srbiji koja je sertifikovana po standardu ISO 27001:2013.

Nagrade

award

Jun 2016. – „Beogradski Pobednik“ 2015.

ASV Inženjering je dobitnik prestižne agrade „Beogradski pobednik“ koju dodeljuje Privredna komora Beograda za ostvarene rezultate u svom poslovanju u 2015 godini. Ovo priznanje, koje ima tri decenije dugu istoriju, dodeljuje se preduzećima koje pomažu razvoju i doprinose poboljšanju ekonomije Beograda kao i Srbije u celini. Samo oko 200 najboljih kompanija su svojim učinkom zaslužile čast da prime ovu prestižnu nagradu u poslednjih 30 godina.

Najbolje iz Srbije, decembar 2010.

Ministarstvo trgovine i usluga, Privredna komora Srbije i dnevni ekonomski list “Privredni pregled”, dodelili su prvo mesto asw:dominus sistemu u kategoriji Brend usluge. Rešenje ASW Inženjeringa trijumfovalo je u konkurenciji 217 brendova koje je prijavilo više od 100 kompanija.

InfoFest, Priznanje za kvalitet projekta, oktobar 2010.

Na sajmu informatičkih dostignuća INFOFEST 2010 godine, stručni žiri nagradio je komapniju ASW Inženjering.

Nagrada za inovativna mala i srednja preduzeća, jun 2006.

Na svečanoj dodeli nagrada, održanoj u Trstu, Centralnoevropska inicijativa, koju čini 18 članica iz zemalja Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope, nagradila je komapniju ASW Inženjering.

© Copyright - ASW